Λες???.... Ίσως

Λες???.... Ίσως
Από το apneagr.blogspot.com. Μπράβο ρε παίδες

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Ρωσικές αεροναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο!

Όπως έγινε γνωστό από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ το ρωσικό αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοβ, που πλέει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ζήτησε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τη δέσμευση περιοχών εντός του FIR Αθηνών για τη διεξαγωγή αεροναυτικών ασκήσεων με τη συμμετοχή ρωσικών αεροσκαφών.
Η Μόσχα ζήτησε την δέσμευση περιοχών νοτιοανατολικά της Ρόδου για τις 3, 4, 8 και 10 Ιανουαρίου, ενώ για τις 11 του μηνός αιτήθηκε την δέσμευση περιοχής νοτίως της Κρήτης.

Η πραγματοποίηση των ρωσικών αεροναυτικών ασκήσεων συμπίπτει, πάντως, χρονικά με μία περίεργη και σαφώς μεθοδευμένη επιθετικότητα εκ μέρους της Τουρκίας στο ανατολικό Αιγαίο. Eνδιαφέρον βέβαια υπαρχει και στο εάν οι Τούρκοι επιχειρήσουν παραβιάσεις ή υπερπτήσεις στις περιοχές που έχουν δεσμευθεί απ'το Ρωσικό στόλο και που τις τελευταίες μέρες παραβιάζεται καθημερινά απ΄την Τουρκική αεροπορία....»»»»

Η Μόσχα στην πράξη με το να «αιτείται» την δέσμευση των συγκεκριμένων περιοχών από την Αθήνα και μόνο δεν αφήνει καμία
αμφιβολία για το προς τα πού τείνει. Με άλλα λόγια , η Μόσχα παρέχει de facto αναγνώριση των δικαίων της χώρας μας στο Αιγαίο
και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η ρωσική μοίρα εγκαταλείπει την περιοχή ανοικτά της των ακτών Συρίας και Ισραήλ,
όπου τις τελευταίες ημέρες εκτυλλίσσεται η τραγωδία της Γάζας με απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη στη
Μ.Ανατολή.

Αρα, κάτι πολύ σημαντικότερο, ένα υψηλής πολιτικής προτεραιότητας, ενδεχόμενο γεγονός, "τράβηξε" την ρωσική μοίρα στο Αιγαίο..........



To post μπορείτε επίσης αν το βρείτε στο : ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου